Fotoverslag: De Graafschap – PEC Zwolle

Door de belachelijke buscombi, die ons voor de tweede keer in anderhalve maand wordt opgelegd, hebben we besloten hier geen gebruik meer van te maken. Helaas regeert de angst nog steeds in Doetinchem en ziet de burgermeester dan ook geen uitweg om ons voor de tweede keer dit seizoen verplicht de bus in te drukken. Een aantal FEU leden besluit die dag toch op pad te gaan en bezoekt een wedstrijd in 2.Bundesliga tussen 1. FC Köln en SpVgg Greuther Fürth. In het prachtige RheinEnergieStadion wint Köln met 4-0 en blijft zo meedoen bovenin de 2.Bundesliga. Na het bezoek aan Köln wordt er snel teruggereden naar Nederland om op tijd te zijn voor de uitwedstrijd in Doetinchem tegen de Graafschap. Meerdere Zwollenaren nemen plaats op de thuisvakken en zien een mager PEC met 0-2 winnen.

Er wordt op tijd vertrokken uit Zwolle om op tijd te zijn voor de eerste wedstrijd van vandaag.

Een sfeervolle opkomst.

 

De eerste helft zijn de ultragroepen van beiden clubs stil. In heel de 2.Bundesliga wordt er geprotesteerd tegen de wedstrijden op maandag.

Wilde Horde – Ultras 1.FC Köln 1996

We zien een schitterende wedstrijd met veel vechtlust van beiden kanten. Uiteindelijk wint Köln nog vrij eenvoudig van Greuther en handhaaft haar 2e plek in de 2.Bundesliga.

 

Goede support vanuit het uitvak van Greuther Fürth.

1.FC Köln heeft een van de meest beroemde mascottes ter wereld. De geit ‘Hennes’ is een beroemdheid in Köln en mag elke thuiswedstrijd even grazen op de grasmat van het stadion.

We verlaten aan het eind van de middag Köln. Om 19:45 wordt er in Doetinchem afgetrapt.

Ruim op tijd bereiken we de Vijverberg.

Op de achtergrond de 170 meegereisde PEC supporters.

Na 15 minuten staat PEC met 0-1 voor en moet de Graafschap verder met 10 man. Wat een luxe postitie!

De Vijverberg is vanavond vrijwel uitverkocht.

Ondanks dat PEC tegen 10 man speelt weten ze amper gebruik te maken van de overtal situatie. In de tweede helft maakt Namli de 0-2 en wordt er eindelijk weer eens gewonnen.

We verlaten het regenachtige Doetinchem. Volgende week staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Ajax. Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt er in de stad door iedereen verzameld voor de ‘walk to the stadium’.  Meer informatie vind je via dit Facebook evenement https://www.facebook.com/events/242301773106282/.