Fotoverslag: PEC Zwolle – Fortuna Sittard

In de volle middagzon die neerstrijkt over het Oosterenk stadion genieten de PEC supporters van het bier en een overtuigende wedstrijd van onze jongens. Met maar liefst 5-0 wordt er gewonnen van een ploeg dat niet een keer op doel heeft weten te schieten.

In de eerste helft laat het FEU blok op de Marten Eibrink tribune zich weer horen zoals vanouds. Op het veld blijft het op een kans van Kingsley na vrij rustig. Na 33 minuten schiet van Crooy na voorzet van Namli de 1-0 op knappe wijze binnen. 2 minuten later pakt verdediger Ninaj van Fortuna een rode kaart en moet de uitspelende ploeg met 10 man verder. Net na rust is PEC los en scoort 4 doelpunten in een klein kwartier! Het stadion geniet en juicht onze Japanse vriend Yuta Nakayama bij elk balcontact toe. De Japanse verdediger wint vrijwel elk duel en beleefd zo een perfecte invalbeurt. Na afloop wordt Nakayama door de spelersgroep naar voren geduwd en weet zich bij de Dale Cavese geen houding te geven.

Voor de wedstrijd is er voor iedereen de mogelijkheid om FEU merchandise aan te schaffen. Onder andere stickers, shirts en zonnebrillen worden verkocht. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om deze producten te kopen in onze webshop.

Na 33 minuten schiet Vito de 1-0 binnen na een voorzet van Namli.

Als 2 minuten later Fortuna Sittard verdediger Ninaj van het het veld wordt gestuurd lijkt een overwinning aanstaande.

Het eerste gedeelte van tweede helft is genieten! In een klein kwartier schieten van Duinen, Namli en Thy PEC Zwolle naar een 5-0 voorsprong.

Forza Zwolle!

De overwinning wordt gevierd met de spelersgroep en Nakayama wordt door zijn teamgenoten nog even in het zonnetje gezet. Op de daaropvolgende Dale Cavese weet de Japanner zich geen houding te geven en begint na 5 seconden opeens wild in het rond te springen, HELD!

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Voor slechts €27,50 bezoek je de laatste 3 uitwedstrijden met de auto. Ook voor buskaarten geldt een kortingsactie. Kijk voor meer informatie op de website van PEC Zwolle.