Terugblik Bekerfinale 2014 Deel III

In het derde deel van onze terugblik op de bekerfinale van 2014 nemen wij jullie mee in de route naar de bekerfinale.

Tweede ronde: PEC Zwolle – Fortuna Sittard 2-0

PEC Zwolle stroomt dit bekerseizoen pas in de tweede ronde in en treft Fortuna Sittard in het eigen stadion. Voor deze wedstrijd verplaatst het FEU blok zich gedeeltelijk naar de Stentor tribune. In een saaie wedstrijd wint PEC Zwolle vrij gemakkelijk door doelpunten van Achenteh en Broerse.

Derde ronde: PEC Zwolle – Wilhelmina ’08 4-0

In derde ronde loot PEC Zwolle een tweede klasser. Wilhelmina ’08 uit Weert is de volgende tegenstander op weg naar de finale. Na de vorige wedstrijd zijn een aantal jongens op het matje geroepen door de club voor het bezetten van de Stentor tribune. De club wil fanatieke supporters het liefst zo ver mogelijk bij het uitvak vandaan houden en waarschuwen ons dan ook om geen kaarten meer te kopen voor de Stentor tribune. Deze waarschuwing werkt echter averechts want tijdens deze wedstrijd neemt een nog grotere groep plaats op de Stentor tribune. Met 50 man wordt een nieuw vocaal blok gecreëerd aan de andere kant van het stadion. Na deze wedstrijd krijgen de meeste jongens van ons een ‘Stentorverbod‘ en mogen de rest van het seizoen alleen nog de wedstrijden van het eerste elftal op de Marten Eibrink tribune kijken. De wedstrijd zelf wordt met 4-0 gewonnen. Deze eindstand werd al na 26 minuten voetballen bereikt. Voor sommige jongens was dit de uitgelezen mogelijkheid om nog even live te gokken op een nog grotere uitslag. Grote bedragen worden ingezet op een monsterscore voor PEC en Iedereen ligt dan ook dubbel van het lachen wanneer het laatste fluitsignaal klinkt en het bij 4-0 blijft.

Achtste finale: Excelsior – PEC Zwolle 1-4

In de achtste finale speelt PEC Zwolle voor het eerst een uitwedstrijd. In Rotterdam neemt PEC Zwolle het op tegen eerste divisionist Excelsior. Voor de wedstrijd waren er onduidelijkheden over de vervoersregeling. Mochten we nou wel of niet met vrij vervoer naar Rotterdam? Uiteindelijk horen wij op de dag zelf dat het alleen is toegestaan om met de auto naar Rotterdam af te reizen. Helaas voor de club heeft iedereen zijn treinkaart al geregeld. Met een groep van 35 man reizen we dinsdagavond dan ook met de trein naar Rotterdam en beleven zo een geweldige awayday. Door het missen van een metrohalte moeten de laatste 2 kilometers door Kralingen te voet worden afgelegd. Op het veld heeft PEC Zwolle geen enkel probleem met Excelsior en wint eenvoudig met 1-4.

Kwartfinale: PEC Zwolle – JVC Cuijk 5-1

In de kwartfinale treft PEC Zwolle de ploeg van trainer Hans Kraay jr. Voor deze wedstrijd is de gehele Klaas Drost tribune bezet door supporters uit Cuijk. PEC Zwolle walst in de eerste 20 minuten compleet over de ploeg uit Brabant heen en scoort 3 keer. In de tweede helft weet JVC wel het net te vinden. Een prachtige vrije trap vliegt, voor de tribune met supporters uit Cuijk, via de onderkant van de lat het doel in. Met pyro wordt dit doelpunt gevierd. In het laatste gedeelte van de wedstrijd zet PEC Zwolle orde op zaken en loopt uit naar 5-1. De halve finale is net zoals vorig seizoen weer bereikt!

Halve finale: PEC Zwolle – NEC 2-1

Op 26 maart 2014 speelt PEC Zwolle in eigen huis de halve finale in het bekertoernooi. Tegen NEC treft het voor het eerst dit toernooi een eredivisionist. In de aanloop naar deze wedstrijd wordt er een sfeeractie voorbereid. In de vorm van een wedstrijd vaan wordt een ouderwets affiche geschilderd.

Op de wedstrijddag wordt er met iedereen verzameld in de binnenstad. Vanaf Cafe ‘t Fluitje wordt de Walk to the Finalingezet. Onder luid gezang en de knallen van vele vuurwerkpotten wordt er door de Diezerstraat koers gezet richting het stadion. In een geweldige ambiance begint PEC goed aan de wedstrijd en komt na 29 minuten voetbal op een 1-0 voorsprong. Een droog schot van Drost vliegt buiten bereik van Gentenaar in de lange hoek. Helaas komt NEC 10 minuten later op gelijke hoogte. In de tweede helft gaan beide ploegen er vol achter staan. Dan in de 81e minuut komt Maikel van der Werff aan de bal ter hoogte van de middenlijn. Hij krijgt alle ruimte om op te komen en besluit vanaf 30 meter te schieten. Een houdbaar schot wordt slecht verwerkt door Gentenaar en rolt zo onder hem door het doel in, 2-1! Na het laatste fluitsignaal kunnen we niet beseffen wat hier zojuist is gebeurd, PEC Zwolle staat in de bekerfinale en wij mogen het gaan meemaken!